VIZE

SC TIR 2000 (Tir Services) oferă serviciul de intermediere  a vizelor  pentru conducătorii auto profesioniști precum și mebrilor echipei de conducere care călatoresc în interes de serviciu. Statele pentru care obținerea vizei de călătorie pentru conducător auto profesionist este obligatorie sunt:

TURCIA, FEDERAȚIA RUSĂ, BELARUS, AZERBAIDJAN, IRAN, TURKMENISTAN, IRAQ.

Prin departamentul specializat al companiei noastre, procedura de obținere a vizelor în cel mai scurt timp este foarte simplă. Este suficient să ne comunicați țara pentru care doriți să obțineți viza și în cel mai scurt timp veți primiți lista de documente necesare. După completarea și transmiterea acestora – prin poșta electronică sau curierat rapid -în funcție de programul fiecărei ambasade se aplică viza și în aceleași condiții  vă returnăm pașaportul cu viza aplicată.

Documente necesare pentru viza șofer profesionist  TURCIA :

– pașaport valabil;

– 2 foto – ¾;

– copie cu prima pagina a pașaportului;

– copie C.I.;

– copie permis conducere;

– copie certificat naștere;

– copie contract muncă;

– adeverință salariat;

– copie – copie conformă;

– copie licența transport;

– copie C.U.I.;

Viza  se aplica pe o perioadă de un an cu multiple călătorii cu cel mult 15 zile ședere pe teritoriul statului turc.

Taxa  consulară de viză  este de 150 euro.

Cu același set de documente se poate obține și viza pe o perioada de trei luni cu 15 zile ședere, o singură călătorie – taxa de viză fiind de 60 euro.

Perioada de prelucrare a vizei este de 2 zile lucrătoare .

Oamenii de afaceri și turiștii pot intra pe teritoriul Turciei fără viză.

Atenție cerințe poze Turcia !!!

1. Fotografie biometrică (3 buc.) pe fundal alb, cu dimensiunile 50×60 mm, făcută în ultimele şase luni.

2. Faţa trebuie sa fie în centrul fotografiei, astfel încât partea dreaptă şi stângă a feţei, de la bărbie până la zona în care incepe părul, să fie pe deplin vizibile.

3. Dimensiunea feţei (lungimea) va fi intre 32 şi 36 mm şi va reprezenta 70-80% din fotografie.

4. Poziţia capului nu trebuie să fie înclinată spre în faţă sau în altă parte, gura trebuie să fie în poziţia ‘închis’, expresia facială neutră, iar fondul trebuie să fie alb fără desen.

5. Fotografia nu trebuie să fie pătată sau indoită.

6. Culorile fotografiei trebuie să fie neutre şi să reprezinte culorile naturale ale feţei, iar fotografia va fi făcută in momentul când privirea este indreptată spre obiectivul aparatului de fotografiat.

7. Ochii trebuie să fie deschişi, să nu aibă culoarea roşie, să nu fie acoperiţi de păr sau rama ochelarilor de vedere, fără ochelari de soare, fară reflecţii ale lentilelor de la ochelari in obiectivul aparatului.

8. Fotografiile biometrice ale minorilor trebuie să fie in conformitate cu cele sus menţionate.

9. Faţa trebuie să fie luminată in mod egal, fară umbre sau reflecţii.

Cerinte poza Turcia

BELARUS :

Intrarea în Belarus se face cu viza de ședere, cu viza de tranzit sau cu viza de dublu tranzit.

Documente necesare pentru obținerea vizei de ședere – un an multiple călătorii:

– pașaport valabil;

– o fotografie tip pașaport;

– asigurare medicală;

– contract în limba engleză cu firma din Belarus, în care să fie menționate: perioada transporturilor și marfa ce se transportă;

– certificatul de înmatriculare al firmei din Belarus legalizat la notariat;

– invitație – cu numele șoferilor și nr. pașaport;

– copie și original al contractului de muncă al șoferilor;

– copie permis de conducere;

– copie C.U.I. firma românească;

Perioada de prelucrare – 5 zile lucrătoare.

Taxa de viză este de  153 euro .

Pentru obținerea vizei de tranzit simplu sunt necesare următoarele documente:

– pașaport cu viza de destinatie;

– foto;

– perioada vizei de tranzit – atât cât este valabilă viza de destinație;

– perioada de ședere – 2 zile;

Taxa de viză este de 3 euro.

Prelucrarea vizei  durează 5 zile lucrătoare.

 

 FEDERAȚIA RUSĂ

Viza pentru Federația Rusă se acordă astfel:

– o călătorie, două călătorii, șase luni, un an;

– O CĂLĂTORIE  – se acordă viza pentru o perioadă de 30 zile;

– DOUĂ CĂLĂTORII – se acordă viza pe o perioadă de 90 zile;

– ȘASE LUNI sau un an – viza este acordată  cu multiple călătorii;

Pentru  orice categorie de viză sunt necesare următoarele documente:

– scrisoare de garantie din partea ARTRI

– pașaport valabil

– o fotogafie  tip pașaport

– asigurare medicală (în funcție de viza solicitată)

Taxa de viză este de 46 USD.

Prelucrarea vizelor se face în 5 zile lucrătoare pentru vizele scurte și 10-15 zile pentru viza cu multiple călătorii.

 

AZERBAIDJAN

 

Viza de Azerbaidjan  se acordă:

– PENTRU O CURSĂ;

– PENTRU MULTIPLE CĂLĂTORII – un an;

Documente necesare pentru viza de o călătorie:

– invitație în original de la partenerul din Azerbaidjan;

2 foto tip pașaport;

– pașaport valabil;

– copie C.I.;

-copie permis de conducere;

-asigurare medicală;

-prelucrarea vizei în 6 zile calendaristice;

Taxa de viza 60 euro.

Pentru viza de un an cu multiple călătorii:

INVITAȚIE DIN PARTEA PARTENERULUI DIN AZERBAIDJAN (foarte amănunțită) VIZATĂ DE MINISTERUL DE EXTERNE – BAKU

– 2 foto tip pașaport;

– pașaport valabil;

– copie C.I.;

– copie CUI;

– copie licența transport;

– copie copie conforma;

–  voucher – locul de staționare a șoferului;

Prelucrarea vizei – 6 zile calendaristice.

Taxa de viza este de 250 euro.

TURKMENISTAN

 Viza pentru TURKMENISTAN se acordă pentru o călătorie sau pentru multiple călătorii (perioada se dă în funcție de invitația primită de la partenerul din Turkmenistan).

Documente necesare :

  • INVITAȚIE DIN PARTEA PARTENERULUI VIZATĂ DE MINISTERUL DE EXTERNE DIN ASHGABAT care să cuprindă:
  • Perioada transportului (un an, o lună….), numele șoferilor cu nr. pașaport, marfa transportată, traseul transportului, cine suportă cheltuielile de transport și cazare.
  • pașaport valabil;
  • 2 foto tip pașaport;
  • Scrisoare din partea firmei de transport (română);
  • Prelucrarea vizei – aproximativ 2 săptămâni;
  • Taxa de viza 60 euro.