Recuperarea accizei la carburant

Descoperiţi serviciul TIR Services pentru recuperarea accizei la carburant in Franta si Slovenia!

Datorită procedurilor sale foarte bine puse la punct, TIR 2000 a obţinut încrederea administraţiilor fiscale şi impreuna cu partenerul sau Return Tax a dobândit o experienţă de peste 20 de ani în domeniul specific al recuperării de TVA şi de accize. 

În prezent, TIR Services  pune la dispoziţia clienţilor săi o echipă multilingvă şi experimentată cu scopul de a le facilita demersurile şi mai ales pentru a le garanta rambursările la care au dreptul. 

Într-adevăr, societăţile de transport beneficiază, pe lângă recuperarea TVA-ului extern şi de rambursarea parţială a taxei interne pe consumul produselor energetice, de exemplu TICPE în Franţa şi TROSARINA în Slovenia, pe achiziţia de motorină. 

 

Franţa  

TICPE

Pe cine vizează ?

Transportatorii rutieri de mărfuri şi transport în comun de călători în Uniunea Europeană pentru vehiculele de peste 7,5 tone înmatriculate în Uniunea Europeană.

Nivelul de rambursare

Nivelul regional de rambursare (semestrul I 2014)

5 € / hectolitru de motorină

2,5 € (în Corsica şi Poitou Charentes)

Termene

Cererea, cu o bază semestrială, trebuie să fie depusă a posteriori şi cel mai târziu în termen de 3 ani de la data achiziţionării motorinei.

Slovenia

TROSARINA

Pe cine vizează ?

Transportatorii rutieri de mărfuri din Uniunea Europeană + Islanda, Norvegia, Elveţia şi Liechtenstein pentru vehiculele de peste 7,5 tone.

Nivelul de rambursare

Nivelul variază în fiecare lună şi se poate ridica până la  130 € / m3.

În 2014 (în primele 9 luni), este în medie de 76,86 €/m3

Termene

Cererea este anuală şi nu este retroactivă.

Aceasta trebuie depusă înainte de 31 martie 2015 pentru accizele din 2014. 

 

 

Pont: atât în Franţa, cât şi în Slovenia, rambursarea accizelor este optimizată prin utilizarea cardurilor de carburant. 

Informatii suplimentare la telefon :  +40786.339.756

 

Leave a Reply